Tema 1: Joburi in tendinta

Comenius :: Grupe :: B1

Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Mezei Dana on Thu Nov 12, 2009 8:14 pm

Puteti astfel sa va vedeti, sa va apucati de treaba. Daca va schimbati id-uri de mess e o idee buna, astfel veti putea comunica si mai bine si eficient. Spor! Smile

Tema voastra, din nou, este:

- Joburi in tendinta (+ sondaj la parteneri locali din Project; de cautat rapoarte la nivel european cu prvire la tema – raportare)
ce transformari vor suporta joburile pe viitor? (ex. va mai fi nevoie de IT-sti, profesori, ingineri?)
ce joburi noi ar putea aparea?
- Abilitati, calitati si cunostinte necesare jobului. (de aici se poate lucra pe inteligenta emotionala)
- Jocuri de roluri pentru dezvoltarea de abilitati (persuasiune, creativitate, etc).

Profesor coordonator: Cirtz Raluca

_______________________________________
[embed-flash(width,height)]Dana Mezei[/embed-flash]
Mezei Dana
Mezei Dana
Teacher
Teacher

Posts : 12
Reputation : 1
Join date : 2009-10-20

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Druta Vlad on Sun Nov 15, 2009 2:46 pm

salut, sunt in clasa a-X-a I, id de mess druta_vlad. sper sa facem o treaba cat mai buna si sa ne intelegem cat mai bine Smile
Druta Vlad
Druta Vlad

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 2009-11-06
Age : 25

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Druta Vlad on Mon Nov 16, 2009 5:26 pm

ce transformari vor suporta joburile pe viitor?
am gasit un raport la nivel national insa informatia ar trebui sintetizata Very Happy
Principalele 7 domenii din Romania in care te poti angaja chiar si in 2009 sunt:

1. IT software
Peste 20% din totalul locurilor de munca disponibile in acest moment vizeaza sectorul IT. Joburile de programator, consultant IT, tester aplicatii software sunt cele mai cautate de angajatori.

Desi exista un numar mare de absolventi de facultati de profil, pregatirea acestora este insuficienta pentru a se ridica la asteptarile angajatorilor. Din acest motiv angajatorii romani din IT incearca sa atraga cei mai buni candidati oferind beneficii conexe in raport cu concurenta. Cei mai valorosi profesionisti isi pot alege in aceste conditii organizatia pentru care sa lucreze.

Continua crestere a ofertei locurilor de munca in informatica este generata de mutarea multor industrii in mediul virtual si de lipsa existentei unor generatii anterioare care sa ocupe aceste locuri vacante.
Printre companiile care continua sa angajeze se numara Electronic Arts (EA), Brainspotting, Senior Software, RINF Outsourcing Solutions,TeamNet Collaborate, Viveo. De asemenea, se cauta specialisti IT in sectorul de telefonie mobila si/sau fixa si in cadrul firmelor ce dezvolta aplicatii software.

2. Vanzari
Pe site-urile de recrutare locurile de munca din departamentele de vanzari ale companiilor reprezinta peste 15% din totalul anunturilor de joburi. Cele mai ofertante joburi din acest sector sunt cele de consilier vanzari, sales manager, agent vanzari.

Piata recrutarilor in vanzari se confrunta de fapt cu o falsa oferta de locuri de munca. Angajatorii stabilesc pentru agentii de vanzari target-uri nerealizabile in contextul actual de scadere sau, cel mult, stagnare a cererii de produse si servicii. Din acest motiv au loc concedieri dese, ceea ce genereaza un numar permanent de locuri vacante. Singurul avantaj obtinut este cresterea calitatii profesionale a candidatilor. Majoritatea angajatorilor afirma ca nu gasesc profesionisti care sa aiba atat abilitati de comunicare si convingere, cat si cunostinte avansate in domeniul economic.

Printre companiile care cauta noi angajati in departamentele lor de vanzari se afla Supreme Group, Interbrands Marketing and Distribution. Firmele care furnizeaza credite de consum, precum si cele care ofera servicii de recuperare de debite angajeaza in continuare.

3. Customer care/Client service
13% dintre anunturile de recrutare vizeaza un job de customer care/client service administrator. Industria de Business Process Outsourcing (BPO) este avantajata de tendinta de reducere a costurilor din partea companiilor, ca urmare a constrangerilor generate de criza economica. In general, se observa o tendinta de crestere a gradului de externalizare a serviciilor care nu constituie core business. De aceea firmele care asigura suport pentru clienti sau consumatori au nevoie de mai multi oameni.

Cele mai frecvente joburi sunt cele de operator call center. Angajatorii declara ca intampina probleme in cazul joburilor care necesita cunoasterea unei limbi straine mai exotice, precum araba, norvegiana, portugheza, rusa. Numarul aplicantilor este mai mic decat cererea, astfel incat raman locuri vacante si in perioade economice slabe.

CallPoint, GRS, TechTeam, Teleperformance sunt printre call center-ele care ofera servicii pentru marile companii si care angajeaza in continuare. Firmele de consultanta Capgemini si Accenture se afla si ele pe lista celor care ofera locuri de munca in domeniul BPO.

Cea mai mare companie din industria locala de BPO in functie de numarul de angajati, furnizorul de servicii de business si solutii tehnologice Genpact declara ca planuieste sa angajeze pana la sfarsitul anului 2009 cateva sute de oameni noi.

4. Internet
Sfera online-ului a avut o ascensiune importanta in ultima perioada, unul dintre motive fiind si faptul ca ofera solutii potrivite pe timp de criza. Transferul audientei din mediul traditional inspre internet a generat o crestere cu 20% a publicitatii online in 2009. Astfel, mare parte din bugetele alocate advertisingului conventional sunt transferate la nivel de online. Fiind constranse sa scada costurile, majoritatea companiilor si-au mutat o parte din activitati in mediul virtual, dezvoltand noi servicii, cum este cazul internetbanking-ului.

Aceasta noua tendinta aduce cu sine un numar in crestere de locuri de munca disponibile pentru cei care doresc sa-si dezvolte o cariera in acest sector. Designerii grafici si web developer-ii nu vor duce lipsa de joburi. Mai mult, se observa o migratie a specialistilor catre cele mai bune locuri disponibile, dovada ca nu angajatorii sunt cei care detin controlul procesului de ocupare a fortei de munca.

Printre principalii angajatori se numara trusturile media, cu oferte pentru redactori online, agentiile de web design, cu joburi pentru programatori, designeri, specialisti SEO. De asemenea, specialistii in vanzarea spatiilor publicitare online sunt cautati in continuare.

5. Inginerie
Romania este una dintre tarile in care o cariera in inginerie nu este considerata ca fiind cea mai atragatoare. Numarul mare de profesionisti care se retrag din activitate prin pensionare deschide noi locuri de munca pentru absolventi. Angajatorii se plang insa de calitatea candidatilor.

Declaratiile cu privire la investitia in infrastructura vor duce la o crestere a cererii de ingineri specializati in constructii. Acest aspect este valabil si in strainatate, motiv pentru care inginerii romani au sansa sa lucreze la proiectele strategice dezvoltate de guvernele din tari precum Dubai, Israel etc.

O ocazie de angajare incepand cu ultimul trimestru al anului este oferita de Ford, care a deschis recent productia de automobile in cadrul uzinei de la Craiova. Firmele de proiectare si de constructii sunt o alta varianta de angajare pentru ingineri.

6. Farmaceutice /medicina
Sectorul farmaceutic este printre putinele care isi mentin rata angajarilor, indiferent de conditiile economice. Populatia in imbatranire genereaza o nevoie continua de productie de medicamente si de persoane calificate in domeniul medical. Ofertele de munca pentru farmacisti, dentisti, tehnicieni, doctori si asistente exista in continuare. Specialistii estimeaza ca la finalul anului 2009 se vor fi facut peste 1300 de angajari in acest sector.

Companii farmaceutice precum GlaxoSmithKline (GSK), Pfizer , A&D Pharma, Catena, Help Net, Zentiva, Ozone Laboratories, City Pharma, Gedeon Richter fac angajari. De exemplu, compania farmaceutica LaborMed Pharma, specializata in cercetare, productie si distributie de medicamente anunta ca va face inca cel putin 40 de angajari, iar lantul Help Net isi va mari echipa cu 30 de oameni.

Cei care au absolvit o scoala cu profil tehnic se pot angaja drept tehnicieni pentru aparatura electronica medicala, acest sector dezvoltandu-se din ce in ce mai mult. Si absolventii unor scoli de business pot gasi multe job-uri in domeniul sanatatii, in departamentele administrative.

Cresterea ofertelor in sectorul sanatatii este determinata si de numarul mare de clinici particulare care au nevoie de personal calificat. De exemplu, furnizorul integrat de servicii medicale MedLife se afla in acest moment in procesul de recrutare a 150 de angajati, constand in personal medical si non-medical.

7. Educatie
Cu toate ca bugetele guvernamentale pentru educatie sunt mai reduse in 2009 comparativ cu anii precedenti, exista o cerere de locuri de munca in acest sector. Institutiile de invatamant gimnazial si preuniversitar se confrunta cu o lipsa de personal calificat, multe posturi fiind ocupate de suplinitori. Aceasta situatie determina o scadere a calitatii invatamantului, ceea ce nu va permite pregatirea de specialisti necesari pentru perioada imediat urmatoare crizei. Cei mai cautati sunt profesorii care pot pregati profesionisti pentru domeniile in care exista cerere de munca. Limbile straine se afla pe primele pozitii in acest sens.

Locurile de munca din educatie sunt printre cele mai sigure de pe piata romaneasca. Dezavantajul actual este ca profesorii trebuie sa isi scada nivelul asteptarilor salariale pentru a obtine jobul dorit. O alternativa a muncii pentru guvern o reprezinta joburile din cadrul institutiilor private acreditate. Printre acestea, cele de educator sunt cele mai ofertante in anul 2009.


La nivel international
Pe plan global situatia domeniilor in care se continua sa se angajeze in 2009 este asemanatoare.
Studiul Manpower Inc. nominalizeaza urmatoarele joburi pentru studii superioare ca fiind cel mai greu de ocupat in tarile dezvoltate:

- Reprezentanti vanzari
- Ingineri
- Manageri/ Pozitii de conducere
- Specialisti financiari si contabili
- Pozitii de secretariat/office assistant
Druta Vlad
Druta Vlad

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 2009-11-06
Age : 25

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Chis Madalina on Wed Nov 18, 2009 9:04 pm

Aptitudini-cheie in orice job

1. Atentie: Daca gandesti si planifici inainte de a actiona, iti vei spori considerabil sansele de a fi ales de un recrutor. O astfel de aptitudine permite un bun management al riscurilor, iar angajatorii urmaresc acest aspect la un job.

2. Cooperare: Dorinta de a te implica in diverse proiecte si capacitatea de a socializa in interes de munca sunt avantaje in obtinerea unui job. Daca nu te-ai gandit sa mentionezi o astfel de aptitudine in CV-ul tau, fa-o acum! Daca nu ai deja un CV online, creeaza-ti cont si redacteaza-ti CV-ul.

3. Creativitate: Cat de familiara iti este expresia “a gandi in afara limitelor”? Angajatorii vor persoane inovative care aduc perspective noi in job si in companie.

4. Disciplina: Aceasta aptitudine include capacitatea de a iti realiza sarcina la job si de a finaliza proiectele fara a fi distrat sau plictisit. Disciplina nu inseamna doar atitudinea fata de superiori la job, ci tine si de ceea ce iti impui singur sa faci.

5. Atingerea obiectivelor: Companiile te vor cauta daca ai realizari in termen optim si daca muncesti pentru obiectivele propuse. Pentru o mai buna prezentare a CV-ului, alege sa treci exemple de realizari atunci cand redactezi aptitudini.

6. Atitudine pozitiva: Angajatorii considera ca ai nevoie de asa ceva pentru a obtine performanta la job prin stimularea productivitatii. Incearca sa privesti partile bune si sa te auto-motivezi, iar relatia cu cei din jur se va imbunatati.

7. Buna-vointa: Acesta particularitate tine de relatia cu colegii de job si cu sefii. Niste colegi bine-intentionati cresc sansele de socializare si de a lucra bine in echipa. Poate ca nu treci buna-vointa ca o caracteristica esentiala in curriculum vitae, insa poti sa adopti aceasta atitudine la interviul de angajare.
8. Putere de convingere: Grupurile de la job au nevoie de lideri puternici pentru a le ghida. In acest context, influenta la job include tendinta de a avea un impact social pozitiv prin discursuri. Mai ales daca soliciti un job care necesita aptitudini de management, leadership-ul va fi apreciat de catre recrutor.

9. Optimism: O atitudine pozitiva la job influenteaza pozitiv productivitatea. Acest lucru nu inseamna sa fii mereu zambitor la job, ci sa privesti fiecare problema ca una care poate fi rezolvata.

10. Ordine: “Unde am pus acea hartie?” Sa fii organizat este un plus in fata angajatorilor, pentru ca poate insemna eficienta si concentrare - lucruri esentiale la job.

11. Prudenta la job: Angajatorii vor persoane care sa evite accidentele de munca si sa nu isi asume riscuri inutile. Acest lucru insemna sa respecti regulile impuse de Protectia muncii, cele impuse de mediu si colegi vizavi de protectie.

12. Spirit practic: Aceasta aptitudine nu se refera doar la cunostintele care tin strict de job, ci si cunoasterea colegilor, a mediului de lucru si felul in care abordezi problemele care pot aparea. Capacitatea ta de a folosi informatiile pentru a actiona cu succes trebuie promovata in fata angajatorilor ca sa obtii ceea ce vrei de la job si de la companie.

13. Sociabilitate: Daca iti place sa interactionezi cu colegii de job, inseamna ca poti lucra bine in echipa si acest lucru este apreciat de catre companii.

14. Stabilitate: Alegi sa pastrezi un job pentru o perioada mai mare de timp, lucru care reiese din cronologia locurilor tale de munca. In plus, o persoana stabila face altfel fata situatiilor in conditii de stres de la job.
15. Energie: A fi alert la job si a face fata unui numar mai mare de sarcini presupune a fi, printre altele, o persoana energica, lucru apreciat de angajatori.

Chis Madalina

Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 2009-10-22
Age : 26

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Pop Denisa on Thu Nov 19, 2009 7:51 pm

Hey! Eu sunt Denisa din 10A. Id: denisaipop. Da, si eu sper ca ne vom intelege bine si ca vom reusi sa ne facem treaba. Smile
Pop Denisa
Pop Denisa

Posts : 13
Reputation : 0
Join date : 2009-11-05
Age : 26

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Chis Madalina on Sat Nov 21, 2009 11:44 am

Tendinte pe piata muncii
“Noile colectii” care le vin cel mai bine angajatorilor, in prezent dar si ca perspective de viitor, se bazeaza pe instruirea viitorilor profesionisti si manageri, impreuna cu aparitia unor noi meserii pe firmamentul ofertei de joburi.
Una din cele mai evidente tendinte care se remarca, din punct de vedere al initiativelor angajatorilor, este realizarea de programe speciale de training pentru tineri. Acestea se pot desfasura fie la sediul companiilor, fie in cadrul universitatilor, in parteneriat cu asociatii studentesti. Bancile si multinationalele din industria bunurilor de larg consum au fost cele mai active in aceasta privinta pana in prezent. Este de asteptat ca initiativele sa creasca in numar si amplitudine, o data cu nevoia angajatorilor de a recruta tineri daca nu experimentati, macar familiari cu notiunile de baza ale domeniului respectiv.
Cateva exemple in acest sens nu sunt greu de observat. Finansbank a anuntat pe site-urile de recrutare ca doreste “candidati talentati si dinamici in vederea inscrierii in programul de Management T ainee pentru Divizia IMM a bancii. Acestia vor primi un training extensiv de 3 luni despre domeniul bancar si produse bancare, care includ cursuri, “vizitarea” mai multor departamente. Se doreste recrutarea unor absolventi sau studentii in domeniul economic.
De asemenea, mai putem mentiona Bursa ING si Programul "ING Management Trainee". La acest tip de programe, atat la ING cat si la alte institutii bancare, candidatii trebuie sa aiba o situatie scolara foarte buna, cu activitate extracuriculara si cunoscatori de limbi straine. Nu numai bancile organizeaza astfel de programe, si si alte companii mari, cum este spre exemplu Rompetrol Group. De asemenea, sunt de remarcat programele desfasurate cu mare succes in anii anteriori de Coca Cola, Pepsi, si nu in ultmul rand, Orange. Operatorul de telefonie mobila a instruit cateva zeci de tineri prin initiativele sale School of Customer Experience, Scoala de Vanzari si Marketing si Scoala de Comunicare. Asteptam lansarea unor programe asemanatoare, la de catre companii, si in perioada urmatoare.

Un alt trend crescator, remarcat de catre specialistii in resurse umane, il prezinta o mai mare nevoie de forta de munca specializata in provincie. O data cu deschiderea sau dezvoltarea dinamica de filiale sau reprezentante, companiile sunt dispuse, pe langa recrutarile de candidati pe plan local, sa ofere pachete atractive de relocare unor tineri din alte orase, in special din Bucuresti. Cateva exemple in acasta categorie sunt Siemens, Route 66, Dacia, si companii din domeniul farmaceutic.

Dintre domeniile campioane din punct de vedere al dezvoltarii si competitiei cu alte tari trebuie sa amintim, fara nici un dubiu, outsourcingul. Inainte ca avantajele concurentilor “urmaritori” din India si China sa ajunga din urma oportunitatile Europei de Est, mai sunt inca multi ani in care outsourcingul va fi “pe val” in Romania. Si desigur, sectorul IT detine aici felia cea mai importanta. Actorii importanti de pe piata estimeaza ca piata europeana de outsourcing IT reprezinta aproape jumatate din cea mondiala, cu o valoare de aproximativ 200 miliarde de dolari iar pana in 2008, se apreciaza o crestere de pana la 300 miliarde dolari.
Publicatia Market IT&Watch aprecia, la finalul anului trecut, ca “Romania are cel mai mare numar de specialisti in domeniul IT din Europa de Est, iar piata de profil inregistreaza cresteri anuale de 20%. Mai mult, exporturile de produse si servicii IT cresc anual cu 50%, urmand sa atinga valoarea de 1 miliard de dolari”.
Dintre companiile renumite care si-au externalizat serviciile companiilor IT din Romani sunt amintite Siemens, Motorola, Alcatel, Solectron sau BreezeCom. In acelasi timp, si alte companii dezvolta centre de outsourcing in Romania: ”obiectivul meu este să creez un centru important de outsourcing aici în România. Pentru a putea face lucrul acesta avem nevoie să aducem oameni (insource) din rândul companiilor care ne sunt clienţi. Acesta este noul concept dezvoltat de Ericsson! Scopul nu este să furăm angajaţi ai clienţilor noştri ci să le oferim ceva valoros şi eficient în schimb. În telecom, spre deosebire de experienţa IT, outsourcingul este foarte eficient », declara Adriana Boersma-Rodriguez, Country Manager Ericsson România şi Republica Moldova, pentru revista “Comunicatii mobile”, cu cateva luni in urma.
Nu numai centrele de outsourcing au mare “trecere” in Romania, ci si cele de suport logistic. « Am initiat un centru de suport, pentru achizitii, destinat clientilor din Europa de Vest. Avem nevoie de aproximativ 50 de angajati, din care, o parte, au inceput deja sa lucreze », spune Alina Rusu, din partea Procter&Gamble.

In domeniul financiar bancar se deschid alte oportunitati deosebite pentru tineri. Dezvoltarea intensiva a bancilor catre zona de retail, precum, si extinderea in mai multe zone din tara creeaza multe deschideri pentru joburi de front office si credit analist. Pe aceste pozitii sunt, de regula, angajati tinerii cu studii economice si, nu de putine ori, este necesar ca ei sa fi participat la stagii de practica sau programe de trainig ale bancilor respective.

Demararea unor mari proiecte de infrastructura, dincolo de o prioritate economica a guvernantilor, reprezinta o sursa importanta de creare de locuri de munca. Aici isi vor gasi menirea absolventii de studii tehnice care, timp de multi ani, datorita declinului marilor unitati industriale, s-au vazut nevoiti sa se reorienteze catre alte domenii mai “vandabile”, lasand la o parte domeniul in care s-au pregatit. Specialistii estimeaza ca ingineria va deveni, in romania, una din meseriile anilor viitori. In aceeasi categorie, care urmeaza trendul transformarilor din economia nationala, se incadreaza privatizarea marilor companii de utilitati publice care vor deveni angajatori cu greutate pe piata fortei de munca.
In acelasi context se remarca aparitia si dezvoltarea puternica a unor meserii relativ noi, care nu se regasesc foarte fidel in specializarile oferite de universitatile din Romania.
Aici se incadreaza joburile in logistica, dar si in business development, product management sau brand management.

Cresterea ponderii sectorului de servicii, importanta in contextul alinierii la tendintele pietelor euriopene si, iun general, ale celor din tarile dezvoltate, va atrage, dupa sine, cresterea cererii pentru consultanta in managementul si implementarea proiectelor. Este vorba atat despre consultanta in business, in general, cat si despre proiecte aparte, dsezvoltate pe baza creditelor sau finantarilor nerambursabile. Mai mult, pe domenii distincte, putem aminti managementul proiectelor de dezvoltare IT. Tot in domeniul IT incepe sa se dezvolte partea de implementare a sistemelor ERP/CRM.

In fine, avantul fara precedent al marilor proiecte imobiliare va propulsa sectorul constructiilor, asadar nevoia de specialisti in domeniu. Dar nu numai atat: inchirierea sau cumpararea spatiilor comerciale si de birouri va determina, in urmatoarea perioada, o cerere deosebita pentru consultanta in domeniul imobiliar.
Expertii in resurse umane comenteaza tendintele “la moda” ca fiind in avantajul celor foarte specializati pe domeniile respective. Astfel, “Companiile incep sa caute experti pentru diferite departamente. Tinerii ar trebui sa se orienteze inca din facultate, sa invete mai mult pe o anumita directie, pentru a putea tine pasul cu cererea”, conchide Alina Rusu, de la P&G.

Chis Madalina

Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 2009-10-22
Age : 26

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Chis Madalina on Sat Nov 21, 2009 11:46 am

Specialistii sunt de parere ca in perioada care urmeaza, cele mai de succes sectoare de afaceri vor fi cele care cresc calitatea vietii: turism, filme, divertisment. Alte segmente promitatoare pentru inceperea unei afaceri sunt cele care au legatura cu internetul si serviciile profesionale si de consultanta, domenii in care profitul merge pana la 70%. Anul trecut, a fost anul produselor dedicate copiilor: magazine cu articole pentru copii, productia de incaltaminte pentru copii sau mobilier pentru copii. Smile

Chis Madalina

Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 2009-10-22
Age : 26

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Chis Madalina on Sat Nov 21, 2009 11:54 am

Asta e in legatura cu abilitatile.

a. Trebuie sa iti alegi un domeniu spre care sa tintesti. Este greu sa dovedesti ca ai foarte multe abilitati in multe domenii cand tu de fapt nu ai experienta profesionala. De aceea, este extrem de important sa te concentrezi pe o activitate care te pasioneaza si pe care ai dori sa o practici permanent si neconditionat (programarea sau designul, vanzarile, marketingul, contabilitatea etc).
b. Identifica acele abilitati cheie cautate in domeniul pe care ti l-ai ales.
De exemplu, pentru a lucra in vanzari este necesar sa ai incredere in tine, sa iti placa sa comunici cu oameni diferiti, sa fii convingator pentru a-i determina sa-ti accepte oferta, sa fii perseverent.

Intrebarile de mai jos te vor ajuta sa identifici acele situatii din care sa poti scoate in evidenta abilitatile potrivite job-ului in care vrei sa te angajezi:

Ce te-a pasionat cel mai mult pana acum?
Ce rezultate, de care esti multumit, ai obtinut ?
Ce initiativa ai avut, in trecut?
Ce rol iti place sa joci cel mai mult cand esti intr-o echipa sau intr-un grup?
In ce situatii ai fost surprins chiar si tu de modul efficient in care ai comunicat cu ceilalti?
Cum iti place sa petreci timpul liber?

Chis Madalina

Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 2009-10-22
Age : 26

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Druta Vlad on Mon Nov 23, 2009 2:42 pm

ar trebui sa ne intalnim intr-o zi sa punem cap la cap tot ce s-a strans.
asteptam propuneri privind locul si ora Very Happy
Druta Vlad
Druta Vlad

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 2009-11-06
Age : 25

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty New Member!

Post  Boda Julianna on Mon Nov 23, 2009 3:01 pm

Buna ziua tuturor. Aveti un nou membru de grupa: Ortan Sebi. Incercati sa-l ajutati cu ce trebuie sa faca. Spor la treburi!
Boda Julianna
Boda Julianna

Posts : 19
Reputation : 2
Join date : 2009-11-04
Age : 39

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Pop Denisa on Mon Nov 23, 2009 9:49 pm

cred ca este o idee buna sa ne intalnim. Ar trebui sa ne structuram materialele un pic..
ce ziceti de miercuri (e pe ultima suta de metri dar decat sa nu ne intalnim deloc..)
Pop Denisa
Pop Denisa

Posts : 13
Reputation : 0
Join date : 2009-11-05
Age : 26

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Chis Madalina on Mon Nov 23, 2009 10:57 pm

Eu am teza la romana joi si mi-ar fi cam greu sa ne intalnim miercuri dar daca nu avem alta sultie ma descurc eu cumva si vin. Smile

Chis Madalina

Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 2009-10-22
Age : 26

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Druta Vlad on Tue Nov 24, 2009 3:23 pm

ce ziceti sa ne intalnim maine pe la 2 in biblioteca?
Druta Vlad
Druta Vlad

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 2009-11-06
Age : 25

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty despre ce avem de lucru

Post  Marincas Alexandra on Tue Nov 24, 2009 5:43 pm

buna sunt alexandra marincas din 11 C: id de mes alesorana.am citit ce ati scris voi si mi se par ok Very Happy in legatura cu intalnirea de miercuri eu as zice ca ii bine si daca ne vedem joi nu de alta dar unii chiar nu o sa poata(miercuri) si mai bine sa fim toti.joi ne vedem si atunci putem sa discutam despre ce idei avem si mai ales ca joi va fi de fata si Raluca Cirt care ne coordoneaza grupa tongue
acuma cum hotarati voi eu numai mi-am dat cu parerea Smile
Marincas Alexandra
Marincas Alexandra

Posts : 2
Reputation : 0
Join date : 2009-11-03

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Chis Madalina on Tue Nov 24, 2009 6:55 pm

Ne intalnim joi la proiect dar inainte nu ar trebui sa avem cat de cat stabilit ce facem si ce materiale avem? daca aveti ora libera de la 2 la 3 putem sa ne intalnim atunci, chiar inainte de proiect.

Chis Madalina

Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 2009-10-22
Age : 26

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Bravooo DRUTA VLAD SI CHIS MADALINA

Post  Cirti Raluca on Tue Nov 24, 2009 7:59 pm

DEJA VAD CA VA MOBILIZATI , FELICITARI LUI DRUTA VLAD SI CHIS MADALINA, V-AS RUGA SA ADUCETI PEUN STIK SAU PE UN CD CE ATI GAIST VOI SA SINTETIZAM JOI . BRAVOOOOOOOO!!!!!!!!

PS: SI UN LAPTOP DACA SE POATE :d Basketball
Cirti Raluca
Cirti Raluca
Teacher
Teacher

Posts : 4
Reputation : 0
Join date : 2009-11-24

http://www.raluart.webs.com

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Pop Denisa on Tue Nov 24, 2009 9:10 pm

eu nu am ora libera de la 2 la 3 dar daca nu putem sa ne intalnim de data asta, joi o sa ne intalnim toti si daca va fi nevoie vom stabili o zi in care daca trebuie o sa ne intalnim
Pop Denisa
Pop Denisa

Posts : 13
Reputation : 0
Join date : 2009-11-05
Age : 26

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Chis Madalina on Thu Dec 03, 2009 7:52 pm

ce s-a discutat azi la proiect? avem ceva de facut?

Chis Madalina

Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 2009-10-22
Age : 26

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty TOP 10 SLUBJE CAUTATE IN VIITOR

Post  Ortan Sebi on Wed Jan 06, 2010 7:53 pm

1. CONSULTANT FINANCIAR PERSONAL
2. CERCETATOR MEDICAL
3. INGINER SOFTWARE
4. CHIROPRACTOR
5. INGINER DE MEDIU
6. BIOCHIMIST/BIOFIZICIAN
7. MANAGER DE VANZARI
8. EPIDIMIOLOG
9. ANALIST IT
10. SPORTIVI

(sursa: profu de istorie Very Happy, care ii la curent de obicei )

_______________________________________

Force yourself to use your brain-
The only way to gain
Ortan Sebi
Ortan Sebi

Posts : 27
Reputation : 0
Join date : 2009-10-28
Age : 27
Location : Zalau

Back to top Go down

Tema 1: Joburi in tendinta Empty Re: Tema 1: Joburi in tendinta

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


Comenius :: Grupe :: B1

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum